Gyakori kérdések

Fizethetek-e bankkártyával?

Igen, a szalonunkban, valamennyi felvevőhelyen és a háztól-házig szolgáltatásunk alkalmával is.

Lehet-e bizonyos összeg felett átutalással fizetni?

Igen, visszatérő vevőinknek, írásos megállapodás alapján.

Minden foltot el tudnak távolítani?

Ez nagyban függ a textília, anyag összetételétől és a folt jellegétől. Különböző folt csoportokra különböző foltkezelő szereket alkalmazunk, így a legtöbb folt nagy valószínűséggel eltávolítható, ha tudjuk annak eredetét. A beöregedett foltok, (főként a só, izzadság, vér, bor, kávé, tea folt…) a házilag már kezelt, vagy már egyszer tisztított ruhaneműkből, nem garantálható a folt eltávolítása. Gyapjú és selyem ruházatokból, csak nagyon kevés a valószínűsége annak, hogy a folt eltüntethető.

Mi a szolgáltatások vállalási határideje?

A szolgáltatás határideje függ az igénybevett szolgáltatás típusától, általánosságban 2-3 munkanap.

Mit jelent a lagoon technológia?

Tisztítószalonunk LAGOON technológiája az Electrolux egyedülálló, teljesen vízalapú tisztítási rendszere, amelyet a Woolmark is elismer. Előnye, hogy környezetbarát, kizárólag biólogiai úton lebomló mosószereket tartalmaz. A ruhák színei élénkek maradnak, tapintásuk puha, illatuk kellemes lesz. Kíméli a textíliát és a bőrt.

Van-e express szolgáltatás, és az mit jelent önöknél?

Express szolgáltatás Nálunk azt jelenti, hogy amennyiben zárás előtt 3 órával beérkezik szalonunkba a tisztítandó textil még zárás előtt átvehető. Egyes technológiák csak behatárolt idő intervallumban működnek.

Mit tehetek ha nem szeretném, hogy az eltárolt ruha kellemetlen szagú legyen?

A becsomagolt vagy nem használt ruha mellé tegyünk levendulát, jól bevált régi módszer a kellemetlen szagok és molyok ellen is.

Varrás és javítás elkészülési ideje?

A varrás szolgáltatásunkat külső munkatárs végzi. Kollégáink textiltisztító szakemberek, akik ugyan tudnak segíteni a varrás szolgáltatás felvételekor, de nem erre szakosodottak teljes körűen. Végső véleményt az elvégzendő munkáról a varrásra szakosodott munkatársunk mond, egyeztetve a kollégákkal. 2-5 munkanap alatt készülnek el a varrásra beadott ruhadarabok.

Gombok eltávolítására miért van szükség?

A gyártóknak olyan kezelési jelzést kellene a textíliába tenni, amely az összes kiegészítőre és anyagra megfelelő kellene, hogy legyen. Sajnos a gyártók és a tervezők csak részlegesen tartják be illetve nagyvonalúan kezelik a textil kresz előírásait és nálunk szembesül először az ügyfél ezekkel a problémával, hogy gombja vagy egyéb kiegészítő vagy díszítő elem a textílián, tisztítás során károsodhat. A kiegészítőkre vonatkozó eltávolítási javaslatot kollégáink sok éves tapasztalat alapján kérik. Esetek kevesebb mint 10%-ában válik szükségessé, de mindenképpen az Önök érdekében.

Lehetséges-e csak vasalási szolgáltatást igénybe venni?

Igen, az adott tételekre vonatkozóan, ÁRAK-nál található.

Selyem, gyapjú, pamut alapanyagú ruháim hiába vasalom nem simul ki! Mit tehetnék?

Bízza inkább az ilyen munkát szakemberre! Üzemünkben profi gőzvasalókkal talán még helyreállítható az eredeti állapot. A felsorolt anyagok mindegyike igen kényes mind tisztítás, mind vasalás szempontjából. Ha már egyszer megtörtek a szálak, akár, helytelen hőfok választástól, akár tárolásból adódóan, azt háztartási vasalóval már nagyon nehéz kisimítani.

Izzadságfolt eltüntethető?

Nem. Az izzadságban lévő sók okozzák, és, ha az már „megszívta” az anyag színét, akkor maradandó károsodást okozott, tisztítással nem tüntethető el.

Tollkabátom otthon kimostam, de összecsomósodott, bebüdösödött. Mit lehet vele tenni?

Sajnos, ha a toll bomlásnak indult akkor már nem sokat. Célszerű a tollkabátot szárítógépbe szárítani vagy szakemberre bízni a tisztítását.

Ruhatisztítás

Tovább

Biotisztítás

Tovább

Háztól házig

Tovább